2 ורבע כוסות קוואקר(שיבולת שועל)
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
4\3 כוס גרעיני חמניה
2\1 כוס גרעיני חמניה
2\1 כפית קינמון טחון
4\1 כפית אגוז מוסקט טחון
2\1 כוס מייפל טבעי
2 כפות קופיטורת פרי ללא תוספת סוכר
2 כפות סוכר חום כהה
2 כפות שמן קוקס
1 כפית מחית וניל
1 כפית מלח גס
1 כוס חמוציות מיובשות לא ממותקות או כל פרי
מיובש אחר
אופן ההכנה :
– מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים 2 תבניות
אפייה בנייר פרגמנט
– משטחים את הקוואקר על תבנית אחת וקולים
בתנור ל10 דקות
– משטחים את השקדים הפאקנים וזרעי החמנייה על
תבנית שנייה וקולים כ12-10 דקות עד שפיצוחים
משחימים מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את
הטמפרטורה ל150 מעלות.
– בזמן הקלייה מכניסים לסיר קטן את המייפל,
הקונפיטורה , שמן הקוקוס, הסוכר החום והוניל.
מחממים את הסיר על אש בינונית ומערבבים עד
שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ אחיד.
מורידים מהאש ומניחים בצד.
– בקערה גדולה מערבבים את הקוואקר, הפיצוחים
התבלינים והחמוציות. שופכי לקערה את התערובת
הרטובה, ובעזרת כף עץ מערבבים עד שכל
התערובת דביקה ומצופה בסירופ
– מעבירים את התערובת לתבנית שמרופדת בנייר
אפייה . בעזרת מרית סיליקון משטחים את
התערובת ומהדקים היטב .אופים 25 דקות או עד
להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני
שחותכים .
– חותכים למלבנים
ניתן לאכול כביניים לצד תה חם )ערך קלורי
כ130 קלוריות לחטיף(יה.